JHNY-podcast

Hyvät käytännöt: Hilma ja hankinnoista ilmoittaminen

kuvassa Jylhä Luoma ja Rantanen

Julkisten hankintojen neuvontayksikön Paremmat hankinnat -podcast-sarjassa käsiteltiin helmikuussa 2020 julkisten hankintojen ilmoituskanava Hilmaa ja hankintojen ilmoittamista. (soundcloud.com) Neuvontayksikön hankinta-asiantuntija Olli Jylhä keskusteli Hanselin palvelupäällikkö Tiina Luoman ja kehityspäällikkö Timo Rantasen kanssa.

Hilma uudistui vuoden 2020 alussa, mikä muuttui?

Hansel on vastannut uuden Hilman kehittämisestä ja käyttöönotosta. Lisäksi Hansel vastaa Hilma-järjestelmän jatkokehittämisestä.

Podcastissa käsitellään muun muassa sitä, keiden tulee ilmoittaa hankinnoistaan Hilmassa, mitä uusia ominaisuuksia Hilmaan on tullut sekä kuinka palvelua on tarkoitus jatkossa kehittää.

Suurimpia käyttöönotettuja muutoksia Hilmassa ovat avustavat täyttöpalvelut hankintayksiköille, hakuvahti tarjoajille sekä uusi ulkoasu. Hakuvahdin avulla tarjoajat voivat määritellä, minkälaisista ja minkä alueen ilmoituksista tarjoaja saa automaattisen ilmoituksen.

Hyvien käytänteiden vinkit

Tallenteen lopussa keskustellaan vielä EU:n julkisiin hankintoihin liittyvien palveluiden kehittämisestä, ja vieraat antavat muutamia vinkkejä hankintojen ilmoittamisesta:

  • Kerro hankintailmoituksen otsikossa mitä olet hankkimassa.
  • Kiinnitä huomiota hankinnan lyhyen kuvauksen kirjoittamiseen.
  • Muista täyttää hankintayksikön yhteystiedot ilmoitukseen.

 

Lisää aiheesta

Soundcloudin palvelussa

#paremmathankinnat: Hilma ja hankintojen imoittaminen
Soundcloud

 

Neuvontayksikön verkkopalvelussa

Substanssista

Podcast-uutisointeja

 Muualla verkossa

Julkisten hankintojen neuvontayksikön (JHNY) #Paremmathankinnat-sarjassa käsitellään julkisten hankintojen ympärillä liikkuvia ajankohtaisia aiheita sekä esitellään hyviä käytäntöjä kilpailuttamisessa ja hankintatoimen johtamisessa. 

Löydä lisää sisältöä samoista teemoista