JHNY-vieraskynä: lakimies Pauliina Juntunen 21.10.2019

Tunnelmia Hanselin ja Kuntahankintojen yhdistymisen jälkeen

kuvituskuva

Hansel ja Kuntahankinnat yhdistyivät 2.9.2019, mikä merkitsi vanhoille kuntahankintalaisille muuttoa Kuntatalolta Helsingin ydinkeskustaan Postitalolle. Vaikka ensin vähän jännittikin, montako kertaa sitä vahingossa lähtee Kuntatalolle aamun tokkurassa töihin, muutto Postitalolle on ollut hyvinkin luontevaa. Ehkä arjen pieniä haasteita on päivän lounaspaikan valinta, joita ydinkeskustassa on valtava määrä sekä melkein sadan uuden kollegan nimien muistaminen.

Työpöydillä sekä uusia että vanhoja tuttuja vastuita

Arki on lähtenyt hyvin rullaamaan yhdistymisen jälkeen. Suurin osa Kuntahankintojen vanhoista hankinta-asiantuntijoista on nyt Hanselissa kategoriapäälliköinä, ja he vastaavat tietyistä yhteishankintakategorioista.

Myös uusia tehtäviä, joita ei niin Kuntahankinnoilla ollut, on tullut. Osa on päässyt Hanselin kehittämisyksikköön tekemään asiakkaille hankintatoimen nykytilakartoituksia sekä kehittämistoimenpiteiden suunnittelua ja toteutusta. Jotkut työskentelevät tukitiimissä, jossa neuvotaan ja kilpailutetaan asiakkaille yhteishankintojen sisällä tehtäviä minikisoja. Muutama tekee myös jatkossa yhteishankintojen kilpailutusten lomassa asiakkaille asiakaskohtaisia kilpailutuksia ja niiden projektien vetämistä. Itse jatkan lakimiehenä, kuten arvata saattoikin, ja nyt 11 lakimiehen tiimissä.

Ettei kaikki olisi kuitenkaan ihan uuttakaan, niin vanhat kuntahankintalaiset jatkavat myös Kuntahankintojen sopimusten hallintaa ja asiakastyötä, nyt vain Hanselista käsin. Meihin voi siten vanhaan tapaan ottaa yhteyttä Kuntahankintojen sopimuksiin liittyen. Uskon, että moni mielellään kertoo myös kuulumisistaan.

Tervetuloa Hanselin syyskiertueelle

Yhdistymisen kunniaksi Hansel on pyöräyttänyt käyntiin asiakkailleen syyskiertueen. Kiertueen tavoitteena on myös antaa käsitys siitä, miten Hansel voi parhaiten vastata asiakkaiden tarpeisiin ja toiveisiin. Jos olet kiinnostunut, tutustu kiertueen aikatauluihin ja paikkakuntiin.  Tutustua kannattaa myös Hanselin verkkopalveluihin.

Kiitokset yhteistyöstä

Uuden organisaation luominen yhdistymisen myötä ei tapahdu päivässä ja Hanselin palvelujen saattaminen täysmääräisesti myös kuntasektorin käyttöön onkin kiivaan työn alla. Olisin omalta osaltani mielellään ollut osa tätä työsarkaa, mutta tällä kertaa työ jää kesken: esikoisemme on määrä syntyä joulukuun alussa, ja lähden siksi äitiyslomalle 1.11.2019.

Kiitän ja kumarran teitä kaikkia hankintojen parissa työskenteleviä, joita olen vuosien varrella saanut tavata ja joiden kanssa asioida. Lupaan tulla takaisin. – Toivottavasti otatte minut vielä silloinkin yhtä välittömän iloisesti vastaan kuin tähänkin asti.

 

Terveisin
Pauliina Juntunen
lakimies, Hansel

JHNY-vieraskyniä kirjoittavat verkostojemme jäsenet. Tekstit edustavat kirjoittajiensa näkemyksiä.