JHNY palvelee

Neuvontayksikön verkkopalvelu uudistuu

Kuten verkkopalvelujamme aktiivisimmin seuraavat ovat jo huomanneet, muutimme hankinnat.fi-sivuston navigaation vasemmasta reunasta yläosaan maaliskuussa. Samassa yhteydessä muokkasimme joidenkin osioiden sisältöä – ja osin nimiäkin. 

Toivottavasti tämä, osin vielä työstössämme oleva muutos auttaa teitä hankinta-ammattilaisia ja muitakin julkisista hankinnoista kiinnostuneita löytämään sujuvammin tuen työhönne.

Lähtökohtaisesti muista organisaatioista tehnyt linkitykset verkkopalvelumme toimivat edelleen. Lähetäthän ystävällisesti palvelusähköpostiimme vinkkiä, mikäli huomaat rikkinäisiä linkkejä. 

Teimme muutokset teidän toiveidenne ja toimintanne pohjalta

Löydät nyt Muut hankinnat -osiosta kansalliset hankinnat, liitteen E mukaiset hankinnat, käyttöoikeussopimukset, erityisalojen hankinnat sekä pienhankinnat. EU-hankinnat ovat edelleen tarjolla jonon kärjessä, koska analytiikkamme mukaan te verkostomme käytätte tuota haaraa selkeästi eniten. Nostimme toimialakohtaisen ohjeistuksen otsikkotasolle navigaatioon, koska se, niin ikään sivustovierailuanalytiikan perusteella, on työssänne olennainen asia. 

Hankintatoimen vastuullisuus ja kehittäminen ovat tätä hetkeä ja tulevaisuutta. Hankintoja on olennaista johtaa tiedolla ja erilaiset eettiset näkökohdat huomioiden. Toivomme täällä neuvontayksikössä, että aihe löytää aiempaa paremmin lukijansa.

Sisältöä päivitetään

Sivustollamme on miltei 200 pysyvää ohjesivua. Teemme parhaamme sivuston poikkeuksellisen kattavan ohjeistuksen ylläpidossa. Näet kullakin sivulla olevasta päivämäärästä, milloin viimeksi olemme ehtineet kyseisen verkko-ohjeen päivittää. 

Olemme saaneet ja saamme kevätkesän 2024 aikana päivitettyä suurimman osan pysyvästä asiantuntijaosiostamme. Kaikki uudistetut sivut päivitetään myös ruotsiksi. Ymmärrettävästi – ja harmillisesti – ruotsinkielinen sisältö päivittyy hieman jäljessä.

Uusimmat päivitykset löydät tämän sivun alta.

Uutiset, vieraskynät ja JHNY-blogit

Löydät sekä sivustomme etusivun kautta että lilan palkin Ajankohtaista-uutishuoneesta viimeiset uutisoinnit, vieraskynämme ja JHNY-blogit.

Hankinnat.fi-etusivulla on nykyisin myös nostona viimeksi päivitetyt asiantuntijaohjeistuksemme. Päivitämme verkkosivuja vierailuanalytiikan ja palvelusähköpostiimme tulevien kysymysten pohjalta. Olennaisinta on antaa ajantasaista tietoa niistä aiheista, jotka eniten näkyvät työpöydällänne siellä kentällä.

Toivottavasti uudistettu sivustomme palvelee teitä kattavasti. Työ sen eteen jatkuu edelleen.

Teknisiä parannuksia tulossa vielä kevään aikana

Sivun sisäisen navigaation hahmottamiseen on vielä kevään aikana tulossa parannuksia. 

 

Hankinnat.fi-verkkopalvelu

Verkkopalvelumme on Suomen kattavin julkisten hankintojen maksuton tietopankki. Sivustollamme vierailee kuukausittain toistakymmentä tuhatta kiinnostunutta pl. heinäkuu (lähde: Google Analytics -2023; Matomo 2023-). Sivukatseluanalytiikkaan vaikuttavat sekä käytetty sovellus että evästeasetukset.

Sivusto on kaksikielinen ja erityisesti pysyvässä asiantuntijaohjeistuksessamme pyrimme kattavaan kaksikielisyyteen. 

Hankinnat.fi-sivuston ensimmäinen versio luotiin melko lailla yhtäaikaisesti Julkisten hankintojen neuvontayksikön perustamisen yhteydessä 2000-luvun alkuvuosina. Sivustoa on täydennetty ja teknisesti muokattu niin hankintalain kattavien muutosten kuin Kuntaliiton teknisten verkkopalvelu-uudistustenkin yhteydessä. 

Sivuston saavutettavuusseloste on päivitetty viimeksi syyskuussa 2023.

 

Viimeksi päivitetty asiantuntijaohjeistuksemme
Asiantuntijasivu
24.4.2024

Pienhankinnat

tags
Mikä on julkinen hankinta?