Hyppää pääsisältöön

Mikä on Julkisten hankintojen neuvontayksikkö?

Julkisten hankintojen neuvontayksikkö palvelee hankintalain mukaisia hankintayksiköitä julkisiin hankintoihin liittyvissä kysymyksissä, erityisesti liittyen lain soveltamiseen. Neuvonta on maksutonta.

Julkisten hankintojen neuvontayksikkö (JHNY)

Julkisten hankintojen neuvontayksikkö on työ- ja elinkeinoministeriön
ja Suomen Kuntaliitto ry:n ylläpitämä yksikkö. Toimimme Kuntaliiton organisaatiossa.

Neuvontayksikkö vastaa hankintayksiköiden kysymyksiin hankintalain soveltamista koskevissa kysymyksissä. Palvelumme tarkoituksena on

  • parantaa osaamista julkisissa hankintaprosesseissa,
  • auttaa julkisiin hankintoihin liittyvän tiedon saannissa sekä
  • edistää julkisiin hankintoihin liittyvää strategista ajattelua ja markkinoiden toimivuutta.

Neuvontayksikkö tekee yhteistyötä muiden hankinta-alan organisaatioiden kanssa.

Neuvontayksikön palvelut

Neuvontayksikkö vastaa sähköpostitse ja puhelimitse hankintalain soveltamiseen liittyviin hankintayksiköiden esittämiin kysymyksiin. Neuvonta on maksutonta.

Neuvontayksikkö ylläpitää verkkosivuja www.hankinnat.fi. Verkkosivuilta löytyy julkisia hankintojen koskeva keskeinen lainsäädäntö, ajankohtaisia hankintauutisia, kolumneja ja vieraskyniä sekä keskeistä hankintoihin liittyvää oikeuskäytäntöä. Lisäksi sivuilla on ohjeistusta hankinnan sisällön määrittelyyn liittyen.

Neuvontayksikkö julkaisee noin kahdeksan kertaa vuodessa sähköistä Hankintainfo-uutiskirjettä, jossa käsitellään ajankohtaisia julkisiin hankintoihin liittyviä asioita.

Neuvontayksikkö julkaisee hankintoihin liittyviä vlogeja ja seuraa hankintoihin liittyvää keskustelua Twitterissä (@JHNYneuvoo).

Neuvontayksikkö ei anna lausuntoja, tarkista asiakirjojen oikeellisuutta eikä laadi tarjouspyyntöjä, valituskirjelmiä tai vastineita. Neuvontayksikkö ei tarjoa konsultointipalveluita, mutta voi tarvittaessa luennoida esim. koulutustilaisuuksissa. Luennosta laskutetaan Kuntaliiton käytännön mukainen korvaus.

Julkisten hankintojen neuvontayksikön saavutettavuusseloste

Kaksikielisen hankinnat.fi-sivuston pääkohderyhmä on julkisten hankintojen ammattilaiset. Neuvontayksikön tavoitteena on, että hankinnat.fi-verkkopalvelu on helppokäyttöinen ja kaikkien saavutettavissa.
centred-liftup