Henkilöstöuutisia

JHNY:n toimintaa vetää uusi ammattilainen

Johtava juristi Eeva-Riitta Högnäs on vetänyt Julkisten hankintojen neuvontayksikköä elokuusta 2023. JHNY:n pitkäaikainen vetäjä, johtava lakimies Katariina Huikko siirtyi maaliskuussa toisen työnantajan palvelukseen.
 

Tausta tukee uutta painavaa työroolia JHNY:ssä

Eeva-Riitta Högnäs on työskennellyt asianajajana, markkinaoikeustuomarina sekä hankinta- ja sopimuslakimiehenä Business Finlandissa.

- Mielestäni asioita on kyllä mahdollista tehdä paremmin ja fiksummin julkisissa hankinnoissa. Aiemmissa työrooleissa olen myös pyrkinyt edistämään tätä.

- Siksi onkin mielenkiintoista ja innostavaa päästä työskentelemään tiiviisti kentän todellisten hankinta-ammattilaisten kanssa hankintayksiköissä ja muissa hankinta-alan organisaatioissa. Haluaisin nostaa suomalaisella hankintakentällä hankintaosaajien ammattiylpeyden tunnetta. Tarkoitan tunnetta siitä, että omasta työstä saa ja kuuluu tuntea iloa, sekä tunnetta siitä, että olemme kaikki samassa veneessä yhdessä tekemässä hyviä hankintoja Suomessa.

Eeva-Riitan vastuulle neuvontayksikössä kuuluvat yksikön vetäminen ja hankintaneuvonta muiden yksikköläisten kanssa sekä julkisten hankintojen edunvalvonta Kuntaliiton johtavan juristin roolissa.

Eeva-Riitta palvelee myös ruotsiksi.

 

Julkisten hankintojen neuvontayksikkö

Julkisten hankintojen neuvontayksikössä (JHNY) palvelee hankintalain mukaisia hankintayksiköitä julkisiin hankintoihin liittyvissä kysymyksissä. Keskitymme erityisesti hankintalain soveltamista ja tulkintaa koskeviin kysymyksiin. Palvelumme on maksutonta.

Työskentelemme osana Kuntaliiton lakiyksikköä.