Hyppää pääsisältöön

Markkinaoikeus siirtyy HAIPA-järjestelmään vasta syksyllä

Hallinto- ja erityistuomioistuimia koskeva toiminnanohjaus- ja dokumentaationhallintajärjestelmän kehittämishanke HAIPA otetaan käyttöön 5.5.2020.

MAO:n sähköinen asiointipalvelu viranomaisille ja kansalaisille avautuu syksyllä

Koronapandemian aiheuttamien poikkeuksellisten olosuhteiden vuoksi markkinaoikeus siirtyy HAIPA-järjestelmän käyttöön kuitenkin vasta kesälomakauden jälkeen. Tämän hetkinen arvio järjestelmän käyttöönotosta sijoittuu syys-lokakuulle. Tällöin markkinaoikeudessa otetaan käyttöön HAIPA-järjestelmään liittyen kansalaisten ja yhteisöjen sähköinen asiointipalvelu sekä viranomaisten sähköinen asiointipalvelu.

Pandemia-ajan yhteydenotot MAO:een mieluiten sähköpostitse

Jo vireillä olevien asioiden tai vireille saatettavien asioiden kohdalla edellä mainittu siirto ei markkinaoikeuden mukaan merkitse asianosaisten tai viranomaisten kannalta tässä vaiheessa käytännössä muutoksia. Tällä hetkellä tietojärjestelmämuutos ei näy toiminnassa asianosaisten tai viranomaisten suuntaan muutoinkaan.

Yleisesti markkinaoikeus suosittelee nyt koronavirustilanteen aikana varmimpana viestintäkanavana sähköpostia.

Markkinaoikeuden yhteystiedot 

Käyntiosoite: Radanrakentajantie 5, 00520 Helsinki

Postiosoite: Radanrakentajantie 5, 00520 Helsinki

Puhelinvaihde: 029 56 43300

Faksi: 029 56 43314

Sähköposti: markkinaoikeus[at]oikeus.fi

 

HAIPA-järjestelmä koskee korkeinta hallinto-oikeutta, hallinto-oikeuksia ja Ahvenanmaan hallintotuomioistuinta sekä vakuutusoikeutta, markkinaoikeutta ja työtuomioistuinta.

 

Aiheesta lisää