Kuuntele vinkit uusimmasta Paremmat hankinnat -podcastista

Tiedätkö, miten toimittajamarkkinoita kehitetään?

Toimittajamarkkinoiden kehittäminen -podcastin esiintyjät.

Vuoden 2018 viimeisessä #paremmathankinnat-podcastissa käsitellään toimittajahallintaa ja toimittajamarkkinoiden kehittämistä. Julkisten hankintojen neuvontayksikön vieraana tällä kertaa ovat Vantaan kaupungin hankintajohtaja Tiina Ekholm ja Liikenneviraston hankinnan ohjausyksikön päällikkö Virpi Kangasniemi. Keskustelua johdattaa johtava lakimies Katariina Huikko.

Jaksossa kuulet, mitä toimittajamarkkinoiden kehittämisellä tarkoitetaan ja miksi se on hankintayksiköille tärkeää. Vieraamme kertovat myös, miten hankintayksikkö voi päästä alkuun tässä työssään.

Keskustelussa nousi esiin yksi asia yli muiden: avoimuus. Avoimuudella tarkoitetaan tässä yhteydessä sitä, että hankintayksikkö viestii avoimesti markkinoilla toimiville yrityksille hankintatarpeistaan esimerkiksi julkaisemalla kootusti hankintasuunnitelmiaan tai pitämällä hankintailtoja. Avoimuus tarkoittaa myös sitä, että markkinakartoitusvaiheessa hankintayksikkö käy avoimesti dialogia potentiaalisten tarjoajien kanssa tulevan hankinnan edellytyksistä ja sisältövaatimuksista. Avoimuus on tärkeää tulevien hankintojen onnistumisen kannalta.

Podcast on nauhoitettu itsenäisyyspäivän aattona 5.12.2018, ja sen löytää neuvontayksikön Soundcloud-kanavalta

Lisää aiheesta

Neuvontayksikön verkkopalvelussa

Muualla verkossa

Löydä lisää sisältöä samoista teemoista