Hyppää pääsisältöön

Hankintojen vuositilasto 2016 julkaistu

Työ- ja elinkeinoministeriö on julkaissut keskeisiä tilastotietoja HILMAssa vuonna 2016 tehdyistä hankintailmoituksista. Vuonna 2016 HILMAssa julkaistiin 17 314 ilmoitusta, joista yli puolet oli kansallisia hankintailmoituksia. Kansallisten hankintailmoitusten, EU-jälki-ilmoitusten ja erityisalojen EU-jälki-ilmoitusten perusteella laskettu hankintojen arvo oli yli 15 miljardia euroa.

Kunnat, kuntayhtymät ja muut aluetason viranomaiset muodostivat suurimman hankintayksiköiden ryhmän. Niiden hankintailmoituksia julkaistiin 9 364 kappaletta. Myös euromääräisesti kunnat, kuntayhtymät ja muut aluetason viranomaiset muodostivat suurimman hankintayksiköiden ryhmän.

Hankintalajeittain eriteltynä vuonna 2016 hankittiin eniten palveluita. Rakennusurakoiden ja tavaroiden hankintailmoitusten kappalemäärä oli lähellä toisiaan, mutta rakennusurakoiden arvo oli noin kaksinkertainen tavaroiden arvoon verrattuna. Hankinnat hankintalajeittain tilastoituna eivät sisällä suorahankintailmoituksella julkaistuja tietoja.

Vuoteen 2015 verrattuna hankintailmoitusten kokonaismäärä väheni noin 600 kappaleella ja kansallisten hankintailmoitusten, EU-jälki-ilmoitusten ja erityisalojen EU-jälki-ilmoitusten perusteella laskettu hankintojen arvo väheni noin 2 miljardilla.

Lisää aiheesta

Muualla verkossa

Neuvontayksikön verkkopalvelussa